Volg onze avonturen via instagram: route.de.tout

Route Trans Pyrenees

Actuele reisinfo:

Week nader te bepalen : ideale maanden Juni, Juli, September, Oktober

Betaal gemakkelijk via de winkelwagen.

Neem hier contact met ons op voor een ervaring op maat. 

Samenvatting 

Vanuit centraal gelegen startpunt omgeving Toulouse rijdt je in 7 dagen tijd dwars door het beste wat Spanje en Frankrijk je kunnen bieden in de Pyreneeen.

 

Wij ontzorgen jou volledig met ons outdoor aanbod. Route de Tout: professioneel verdwalen. 

 

Lees hier onder verder voor extra info.

Outdoor Concept

Het Outdoor concept van Routedetout betekent dat wij jou mee nemen op avontuur. Ons team is gespecialiseerd in het professioneel verdwalen. Je krijgt bij ons niet alleen een motorreis. Gezellige avonden op prachtige plekken maken jouw reis een ervaring om nooit te vergeten. Hieronder kun je lezen waar wij voornamelijk overnachten. Laat jij je door ons verrassen?

Bij weekreizen faciliteren wij de volgende overnachtingsmogelijkheden;

 • bivak op bijzondere buiten locatie (bv. alpenpas, vallei, verlaten fort)
 • overnachting in herbergen en/of refugees
 • campings

Dagplanning

BLAMMO!

Dit trekt je aandacht. En terecht. De Trans Pyreneeën is echt een fantastische route om te rijden. 

Trakteer jezelf op deze all-inclusive 7 dagen reis waarin je de machtige Pyreneeën als mooiste ervaring van dit jaar gaat labelen. Geen of weinig ervaring? Zoals gezegd, we've got you. Spreek je geen Frans? We’ve got you, er is een Spaanse zijde. 

Deze route is op jou afgestemd. De perfecte combinatie voor elk niveau. Hieronder lees je meer over het algemene programma, en wat we met all-inclusive bedoelen

Weer en periode 

De Pyreneeën strekken zich uit vanaf de Golf van Biskaje tot aan de Balearische zee. Vanwege het klimaat is een deel van de passen begaanbaar vanaf eind mei/juni. In de maanden juni en september is het weer aangenaam warm met gemiddeld iets meer kans op neerslag. Periode juli t/m augustus is veelal zonder neerslag maar erg warm.  

Programma

Dus, tank vol: check, prachtig asfalt: check, machtige natuur: check,

We starten uitgerust vanuit de omgeving van Toulouse. Na een korte verbinding etappe starten we aan de eerste 240km. Ga er lekker actief bij zitten want de bochten volgen elkaar snel op, met prachtige vergezichten voor een schokkend wauw-effect. We gaan gelijk de hoogte in. Col de Portret dÁspet, Col de Buret, en Col de Peyresourde staan voor de middag op het programma.  Na een lekkere lunch en wat benen strekwerk vervolgen we onze route richting de golf van Biskaije. Onderweg naar de Col Tourmalet komen we diverse oude wielerstadjes met rijke geschiedenis tegen zoals Cierp-Gand. Richting het einde van de dag zoeken we ergens een slaapplek. Dit kan een bivak een camping of een hotel zijn..

Dag 2, op naar de zee. Na een heerlijke nacht worden we wakker met Franse chansons en een lekker ontbijt. We vervolgen we onze tocht naar de golf van Biskaije. We komen een aantal prachtige Cols tegen welke met diverse uitkijkpunten een lust voor het oog en de rechterhand zijn. Saint Jean Pied de Port is een oude pelgrimsstad welke we doorkruisen. Mark en Kevin zullen je uiteraard de mooiste feitjes laten weten over dit gebied zodat we aan het einde van de dag elkaars ervaringen kunnen delen.

Dag 3 Olé, we staan na een nacht aan zee vroeg op voor een lekkere dag stuur en kijk werk. We passeren voor de eerste keer de grens van Frankrijk-Spanje. Vandaag trekken we door een ruig gebied de Spaanse hoogte in. Agina Mendatea en Alto de Zuriza zijn bergpassen die je niet wilt missen. We komen aan in de eeuwenoude citadel Jaca waarna we een overnachting zoeken bij het water van Bubal.

Dag 4 Op deze dag krijg je de mogelijkheid om een enorm toffe activiteit te doen. Deze activiteit is tegen meerprijs echt de moeite waard. Voor de liefhebber parasailen, quadrijden, of wellicht kajakken of bergklimmen. Wil je liever rusten of wellicht op eigen gelegenheid rondrijden? Ga gerust je gang.

Dag 5 We zijn onderweg naar de middellandse zee en steken voor de 2e keer de grens over. Deze keer vanuit spanje terug naar Frankrijk. Het ruige landschap en de cols zijn onverbeterlijk terug. Deze uitdagende dag is een van de topervaringen van deze week. Onder andere de Cirque du Litor rijden we af. Het  is een steile kalkstenen rots met omliggende beboste hellingen boven bronnen en hutten. 

Afhankelijk van de gereden afstand staan dag 6 en 7 in het teken van prachtig asfalt en nog meer bergtoppen en ruige natuur. We rijden in de richting van Andorra en steken via diverse oude stadjes door naar het middellandse zeegebied om vervolgens terug te keren via heerlijke stuurwegen naar ons beginpunt. Uiteraard zullen diverse cols als Col de Port en Col de Caugnes op de afvinklijst staan.

Transport en reisduur. 

Lekker ontspannen op vakantie begint met een goede startplek. We verzamelen en starten gezamenlijk in de omgeving van Toulouse. Dit geeft iedereen de tijd om op eigen tempo te rijden en relaxt aan deze fantastische reiservaring te beginnen. 

Maar Mark en Kevin, hoe kom ik dan in Toulouse?

Reis lekker met eigen vervoer en extra bagage naar onze startplek. gemakkelijk en op jouw eigen tempo.

Kies je voor de auto met aanhanger, dan regelen wij een veilige plek om jouw auto te parkeren gedurende de reiservaring. 

Kies je ervoor om met de motor heen te rijden? Wij regelen kosteloos een 1, 2 of 3 daagse route aan voor jouw navigatie. 

Uiteraard kunnen we ook het transport van jou en je motor regelen. Houdt dan wel rekening met een extra kostenpost. 

All-inclusive

Toch een bedragje? Maar dan wel inclusief ontbijt, lunch, diner in restaurants, slaapplaatsen, en totale ontzorging vanuit ons naar jou. We rijden in kleine groepen van maximaal 6 personen. Daarmee krijg je de maximale aandacht en ervaring. En doordat we met je meerijden maken we daar het verschil. 

Om je dan toch nog even dat extra dotje gas te geven: wij nemen cameramateriaal en een drone mee. Als herinnering krijg jij een prachtige film van je eigen reis mee. 

Oh, en hadden we al gezegd dat we de leukste reiscompagnons zijn?  Hup, boeken nou!

Route de Tout op maat

Het team van Routedetout bestaat uit deskundige motorrijders. We maken gebruik van ons netwerk om jou een zo goed als mogelijke ervaring aan te bieden. Wij zijn jouw reispartner en we sluiten aan bij jouw ervaringsniveau en behoeftes. Beginnende rijders hebben namelijk andere zorgen dan ervaren rijders. Wij ontzorgen jou zo compleet mogelijk.

Zo ben je er zeker van dat je ongeacht jouw rij-ervaring het maximale uit jouw reis kunt halen.

Groepsreizen

Groepsreizen

Wij bieden je onze reizen aan voor 1 vaste prijs. Geen extra verassingen bij de checkout. 

Wat is logies bij Route de Tout? 

Je mag van ons een complete ontzorging verwachten op basis van ons logies aanbod. Wij nemen je mee naar de mooiste plekken en zorgen voor al het onderstaande;  

Groepsreis

 1. op basis van logies + ontbijt
 2. maximale groepsgrootte van 6 personen
 3. routebegeleiding door Routedetout
 4. geen eigen voorbereiding
 5. volg reisleiding Routedetout met 30jaar ervaring
 6. route aangeleverd / gpx of locaties
 7. overnachtingen vooraf + ter plekke geregeld door reisleiding
 8. vertrekdatum in overleg met groepsgenoten binnen periode van 3 maanden
 9. reizen via Routedetout Outdoor Concept
 10. reisbegeleiding onderweg betekent dat we RDT eventuele omstandigheden managed
 11. Bagage of motorkampeermateriaal via ons te lenen;

Individuele reizen

Individuele reizen

Wij bieden je onze reizen aan voor 1 vaste prijs. Geen extra verassingen bij de checkout. 

Je mag van ons een complete ontzorging verwachten op basis van ons logies aanbod. Wij nemen je mee naar de mooiste plekken en zorgen voor al het onderstaande;  

Individuele reis

 1. op basis van logies + ontbijt
 2. geen maximale groepsgrootte
 3. geen routebegeleiding door Routedetout
 4. eigen voorbereiding
 5. volg eigen navigatie
 6. route aangeleverd / gpx of locaties
 7. overnachtingen vooraf geregeld door Routedetout
 8. vrije keuze in vertrekdatum
 9. reizen via Routedetout Outdoor Concept
 10. in overleg kunnen hotelovernachtingen ook geboekt worden tegen meerprijs
 11. Bagage of motorkampeermateriaal via ons te lenen;